Välkommen till min blogg!

Lite dagboksanteckningar...

Att följa andras fotspår gör inga nya och utan rädsla kan det inte finnas mod.

onsdag, juni 12, 2013

Sommarlov!!!

Hej!
Ja nu har en dryg månad gått och vi har mycket att göra på jobbet! Vi fick flytta för drygt 2 veckor sedan till Öppna förskolans lokaler. Det är inte så stort och vi delar toaletter och pentry med busschafförerna!! En mattesal ligger bredvid och dit går vi när vi ska äta. Vädret har varit fantastiskt och vi har mest bara varit ute på gården. Gården är ganska liten och har en liten ruschkana, en sandlåda samt någon typ av "gunghäst". Barnen har ändå lekt fantastiskt bra och vi har trivts med att ha bara en sida att vara på. Detta tror jag också gjort att barnen kunnat leka mycket bättre. I morgon sägs det att det ska regna. Det blir en prövning;)) I fredags hade vi bara 7 barn så då gick vi till vår gamla förskola för vi hade hört att vi skulle få ommålat, men att allt på väggarna måste vara borttaget samt alla möbler placerade i mitten på rummen. Vi micrade popcorn och satte på en liten film till barnen och skyndade oss att ta ner allt från väggarna. vi hann det mesta och imorgon kommer de som ska måla. Det känns skönt att vi kan få en viss uppfräschning i och med att man "dockar" på en ny modul på vår förskola. Detta var en het potatis på Aktuellt i 2:an häromdagen!!Det är många kommuner som löser sina "problem" med att göra provisoriska lösningar som sedan tyvärr får bestå! Många av lösningarna uppfyller inte alls kraven på hur våra barn ska ha det i sina absolut viktigaste år i livet! Ja, jag hoppas snart att någon kunde protestera mot alla idiotiska beslut!!Jag har varit med för länge för att inte reagera.
i vårt hem har vi just storstädat för om några dagar kommer mannens syster med ny man hit från USA. Vi håller nämligen på att förbereda födelsedag för min mans pappa. Han bor numera på ett "hem" och han fyller 100 år!
Annars har vi just fått besked om att vi fått bygglov för vårt staket/plank och vårt uterum!! Så roligt! dessutom har vi hittat några som vill hjälpa oss med detta!! nu är det bara sex arbetsdagar kvar innan jag går på semester!! Det känns underbart!!!Och ca 3 veckor kvar innan äldsta sonen med sambo får en större lägenhet. Och ca 5 veckor kvar till dottern får baby!!! Vi hoppas på en riktigt fin sommar!!!
Kram / Ingela