Välkommen till min blogg!

Lite dagboksanteckningar...

Att följa andras fotspår gör inga nya och utan rädsla kan det inte finnas mod.

torsdag, juni 23, 2011

En riktigt fin och glad midsommar!!!!

Hej! Imorgon reser vi till Hjo och hälsar på min bror med familj. Vi firade midsommar här förra året också, så det ska bli skoj att träffas så här igen!

Hoppas vi får ett bra väder och att vi kan vara ute. Vi hade långbord vid Vätterns strand förra året!
Glad Midsommar mina vänner!!

Kram Ingela

fredag, juni 10, 2011

Efter hårt arbete drömmer jag nu om en - Säng!

Hej igen!

Har haft en intensiv vecka nu innan sommarlovet närmar sig! Tisdagen hade jag öppna förskolan på förmiddagen och Fritids på eftermiddagen, sedan for jag till Förlanda ute på landet och hade kvällsträff med mammorna där, kom hem vid 22.00. Onsdag var det åter ÖF, fast med dagmammorna och deras barn (17 stycken). Vi övade inför kvällen då föräldrar och släkt skulle komma och titta på det vernissage som vi ordnat. På eftermiddagen var jag på Fritids och sedan gick jag tillbaka till ÖF och alla dagbarnens föräldrar droppade in. Vi sjöng och agerade "Bockarna Bruse" och sjöng lite sommarsånger. Efter detta åt vi jordgubbstårta och satt och fikade på filtar ute på gräsmattan. Då alla gått och vi plockat ihop tog jag min cykel och for till Rya kapell där det var körcafé. Min kör skulle sjunga och jag hann bara hänga min jacka så var det vår tur. Jag kom hem vis 22.00-tiden. Torsdag var en vanlig Öppna förskolan-dag. Jag gick hem i ösregn, bytte kläder, åt lite...började till slut att städa huset. Fredag var vi i Förlanda och hade Öppen förskola, åkte hem och tog lite yoghurt, blev avbruten av att det ringde på dörren och där stod någon från Lantmäteriet som ville stå på vår tomt då de skulle mäta upp nya tomter bredvid oss. Jag tog ett ombyte med mig och stack till föräldrakooperativet Myrstacken där jag skulle vara med på deras sommarfest och spela. De hade sparat mat till mig så jag åt lite där sedan bytte vi om på barn och oss själva innan vi sjöng igenom våra sånger. Halv fyra kom alla föräldrar och släktingar och vi framförde våra sånger ute på gården i strålande solsken! Sedan åt vi jordgubbar, glass och grädde. Innan allt var slut fick personalen sommarpresenter och en familj som varit med kooperativet ca 8 år skulle sluta - alla i personalen fick varsin stor flaska fin champagne!!! Grymt!! Nu är jag dock mycket trött!!! Därför väljer jag olika bilder på sängar idag!


Borde väl också skriva: Hoppas att alla kan få en välförkänt trevlig helg!!

Kramkram/Ingela

torsdag, juni 02, 2011

en dagsutflykt

Hej Vänner!


Långledigt! Underbart! Dagen började grå och mulen, så mannen och jag beslöt oss för att ta bilen på en tur. Vi hamnade i Bua hos Bröderna Erikssons handelsträdgård. Där träffade vi ägaren själv och började prata släktforskning. Jätteintressant förstås, men vi hittade också lite roliga växter som kom med hem. Blåregn, Mårbackapelargon, Zebragräs, Japanskt gräs, och ett Olivträd. Sedan stannade vi till i Varberg på Jysk och köpte ett fint parasoll.


Nu är vi hemma och har ätit gott, suttit på altanen och lyssnat på koltrasten i solnedgången och druckit ett glas Rosé. Livskvalité!