Välkommen till min blogg!

Lite dagboksanteckningar...

Att följa andras fotspår gör inga nya och utan rädsla kan det inte finnas mod.

fredag, november 27, 2009

Granar "växer inte på träd"



Hej! Var är snön?! Imorse kom det vårkänslor inombords. Jag menar inte att jag ville det, men luften kändes så. Man får inte upp andan riktigt för det som ska göras, typ julfint. Nåja, almanackan säger dock att "nu är det jul igen" snart, så jag kom på att jag ville ha en liten, liten gran inne. Det visade sig inte vara en lätt önskan här vid havet! Jag letade och letade och hittade till slut en liten sne sak som jag inte hade hjärta att ta då den såg så ensam ut och säkert kunde behövas där den stod. Det fick bli att ta bilen och köra rätt in i landet nån mil innan jag började se lite grantoppar. Först blev jag jätteglad och tänkte att jag verkligen hittat en grangömma, tills jag insåg att detta nog var en tänkt julgransodling, så det var bara att åka vidare. Den pöttegranen jag fann blev änna lite dyr så nu gäller det att sätta stort värde på den;D Innan dan är gjord så ska här vara jul! Hi hi, det ska bli skoj! Det blir till att sätta på Spotify med en massa bra julmusik och så sa mor just att på söndag kan det tänkas bli SNÖ! Inte vet jag om det var endast för värmlänningar, men vi hoppas på en vit advent!


Så alla vänner, en riktigt fin adventshelg med mycket ljus och värme önskar jag er! Kramkram Ingela

lördag, november 21, 2009

Nostalgibilder
















Hej! Här kommer lite nostalgibilder från vårt Värdshus. Hur det var då vi startade och hur vi har det nu. Besök gärna vår hemsida!





På måndag får jag kanske bättre reda på hur fortsättningen blir.





Ikväll ska vi i alla fall ha fest för Vendels Segelsällskap som firar 80 år. Det blir kul!





Ha en riktigt trevlig helg alla! Kramkram Ingela

torsdag, november 12, 2009

Längtan till jul


Hej alla kära! Här har vi nu börjat med glögg och pepparkakor, tända ljus och brasan almost every day!!! Det är väl julen som står och knackar på dörren och vill göra sig påmind:)). Inte svårt alls att gilla det! Vad konstigt det är, men det följer nog årstiderna. Man längtar inte precis till jul då man sitter i solstolen en vacker sommardag. Jul är väl om man verkligen, verkligen fick önska: gnistrande snö, knarr under skorna, måånga tända ljus både inne och ute, facklor som brinner, häst och släde och bjällerklang, en sagolikt vacker julgran, dofter av kanel, kardemumma, saffran, granbarr och lack då man gör sina julklappar. Innerlighet mellan varandra, glädje av att träffas som vänner och släkt, en mistel som hänger där och mandeln i gröten.

Ja, så kan man känna en kall, regning novemberkväll. Imorgon ska jag och mannen samt mina tre vuxna barn med respektive resa först till min mamma och sedan till min brors familj. Där finns en händig fru som ska julpyssla med oss! Kul va! Och så ska vi dricka glögg! Ha nu en riktigt trevlig helg allesammans! Kramkram Ingela

onsdag, november 04, 2009

Jag drömmer om en vit jul


Snö - vilket vackert ord! Jag vet inte om SMHI håller vad de lovat, men hoppas gör jag!


Just nu har jag arbetare från Danmark som bor på Värdshuset. Inte så betungande. Jag gör frukostpaket åt dem på kvällen och ser till att papperskorgar är tömda etc.


Jo, idag var det superbistert ute och snölukt i luften så jag fick såna där underbara yiipii- känslor! Jul är ändå för mysigt!! Nära oss finns Tjolöholms slott och går man in på deras hemsida så möts man av riktig julstämning med snö och allt. Jag har varit där och ätit julbord en gång och det var pampigt värre! Det var facklor hela vägen upp till slottet och inne var min drömjulgran. Det vackraste jag sett i julgransväg vill jag lova! Men vad är väl en jul på slottet...tråkig och trist och helt underbar!


Idag har mannen skaffat Iphone så jag ser inte röken av honom. Jag hör bara en massa fantastiska glädjetjut om hur otroligt bra denna lilla mojäng är! Själv lånade jag sonens mobil några veckor. Det räckte. Varje gång jag tyckte rutan var smutsig, började jag putsa på den och så var jag plötsligt inne på nätet och inne på olika sidor där. Jättelätt att komma dit , men jättesvårt att komma därifrån. Min mobil slår man bara ihop då man ringt och så är den låst. Det passar mig bättre.


Nästa helg ska vi till min bror och svägerska i Värmland för att julpyssla, dricka glögg och umgås.


Det blir inte dumt:))) Kram kram / Ingela