Välkommen till min blogg!

Lite dagboksanteckningar...

Att följa andras fotspår gör inga nya och utan rädsla kan det inte finnas mod.

onsdag, december 30, 2009

Gott Nytt År!


Hej! Jag vill bara önska alla ett riktigt Gott Nytt År! Mannen och jag ska på smokingmiddag. Så the next generation tar vårt hus i besiktning. Antar vi är hemma framåt 02.00 så då blir det väl bara att joina the party!

Ha det bra och vi hörs igen nästa år! Kram Ingela

onsdag, december 16, 2009

I´m dreaming of a white Christmas


Hej alla! Lite snö har anlänt! Jippi!! Även om det bara ser ut som pudret på en semla så är vi glada, för allt ser lite ljusare ut. Här försöker jag handla julklappar och hitta något till nyår. Det är smoking...så ni förstår. Ikväll har jag skrivit upp allt som ska göras så man inte får den där julstressen;D
Kylskåpet totalstrejkade häromdagen. Det har krånglat lite då och då, men nu blev det akut. Det bara blinkade och verkligen lät: BLINK, BLINK OSV. (Det låter onekligen som ett problem som mer sitter på damen ifråga;))) Men jag lovar, jag har haft en gubbe att titta på det, så det ska bli lagat innan jul...pengarna flyyyger bara sin väg! Jag som har satt upp 3 guldpengar i sydostläge, som det står i Fengshui-boken, för bättre ekonomi! Ja, ja det kanske kommer bättre tider snart.
Jag har i alla fall bestämt mig för att på onsdag, dan före dopparedan, då ska julfriden infinna sig. Då vill jag att vi tänder brasan, värmer på glöggen, skär en provbit av skinkan, sätter på lite go´julmusik och bara njuter...

fredag, december 11, 2009

"Wish upon a Star"




Nu är det klart. Vi har beslutat oss för att inte hyra Värdshuset längre. Det har varit lite jobbigt inombords en tid, men jag hoppas jag snart ska få nya krafter.
Nu är det snart jul så det är bara att sjunga med av hela sitt hjärta i "when You wish upon a Star" och njuta av lite julefrid. Jag håller just nu på att tillverka egna julkort och senare idag kommer dottern hit och vi ska baka lussebullar.
Jag tänker på Lucia då jag var liten. Det var lite av årets höjdpunkt. Vi hade alltid ett pampigt Luciatåg med en massa läsning, typ "jag kommer till slottens och kojornas dörr och stiger in där man öppnar gärna..." Inte förstod man så mycket av orden varken i sången med "tunga fjät" eller i texten man skulle läsa :D. Tärnorna hade vackra glitterdiadem, nästan som kronor och jättelånga, tjocka ljus. Lucian hade en stor krona med levande ljus och hade jättemycket text hon måste kunna utantill. Kyrkan var proppfull ända upp på läktarna. Ibland kan jag sakna det där "stora" man kände som barn. Jag kan lätt fastna i arrangemanget och inte hinna vara i själva nuet om ni förstår hur jag menar.Min dotter uttryckte också lite av detta. Kanske vi alla längtar efter den känsla man som barn hade då juletiden var. Traditioner kan vara viktiga.
Ha en riktigt fin Luciahelg! Kramkram/ Ingela