Välkommen till min blogg!

Lite dagboksanteckningar...

Att följa andras fotspår gör inga nya och utan rädsla kan det inte finnas mod.

torsdag, juli 28, 2011

Tacksamhet

Hej alla!
Tillbaka till verkligheten! Har haft en vecka i "Hell", som jag inte önskar någon. Tack och lov fick vi besked som var bra efter en vecka och just nu sitter jag här och känner att hela kroppen har haft ett enormt beredskapsläge som nu håller på att tagga ner sig. Tacksamhet är ordet för dagen.



Kramar
Ingela

fredag, juli 22, 2011

Trädgårdens nr 1 just nu

Hej!
Idag kommer ett kort på vår fantastiska Palmlilja. Och inte att förglömma - min fantastiska man!
Trevlig Helg alla!

Kram Ingela

tisdag, juli 19, 2011

Våra sommarprojekt

Hej alla kära!

En sån här kanna hittade vi full med spindelväv i min svärfars förråd. Som 98-åring har han förmodligen slutat vattna sin trädgård...


Ja nu har vi hunnit med att bli "nästan-klara" med staketet på altanen och av resterna har vi tillverkat en spaljé till Flammentanz-rosorna.



Annars har vi varit hos mor i Karlstad i helgen och i går firade vi dotterns 26-års dag.
I trädgården har just Palmliljan börjat blomma. Jag har den på min bloggsida för den blommade för några år sedan med EN stängel. Idag blommar den med 6 stänglar!! Pampigt!


Nästa projekt som vi börjat på är ett staket runt tomten. Vi har nämligen fått reda på att det ska bli ytterligare lediga tomter innanför oss. Vi har ju liksom "ägt" skogen bredvid oss, men nu får vi nog börja tänka lite hur vi vill ha det mot kommande grannar.
Hoppas vädret blir lite mer stabilt nu, för regnet har verkligen vräkt ner i flera dar! Man vill ju kunna njuta av sin trädgård också.


Sommarkramar!/Ingela

söndag, juli 10, 2011

Semestern och dess aktiviteter hittills

Hej alla!


Hoppas helgen varit god!


Själv får jag tänka efter lite vilken dag är det? Men nu - det har varit helg och alla har faktiskt inte helg. Eller jag menar semester.


Maken och jag har snickrat hela helgen. Vi bygger staket till vår altan. Vi är inte klar, men vi känner oss så glada över vad vi åstadkommit hittills. Nu är virket slut och det är söndag så vi får fint vänta till i morgon, men, vi fick lite armeringsjärn sist vi var på brägår´n.

Vi köpte Blåregn för några veckor sedan, och nu såg vi vad vi skulle göra med armeringsjärnet! SÅ, det var vad vi fixade ute vid vår kvällssolsuteplats idag!
Hörs igen! / ingela

onsdag, juli 06, 2011

Man bör försöka utnyttja sina sinnen!

Hej alla!
Mannen är piggare och vi har fixat färdigt vår altan till viss del. Nu är det bara själva "staketet" kvar. Just nu är jag dock gräsänka, då mannen har åkt till Borås för att "omsorga" sin gamle far och hälsa på sin dotter. Själv har jag försökt göra lite i trädgården och låtit fantasin flöda. Man hinner inte alltid det. Jag cyklade upp till samhället för att handla mat och målarfärg. I Konsum hade de Jeanne d´Arc Living - den kan jag unna mig, tänkte jag. En mycket bra investering. Där fanns hur mycket inspiration som helst!


Ibland, i små portioner, kan det vara bra att vara precis bara - ENSAM. Man har tid att tänka, se situationer, skapa och fantisera.

Men, imorgon kommer mannen äntligen tillbaka, Tack och Lov!!

KRAM från mig!

söndag, juli 03, 2011

Musikfest i vårt hus medan vi var på utflykt

Hej allesammans!
Ja, då har mannen och jag varit ute på biltur i helgen. Mina 3 barn har haft sin årliga musikfest med sina vänner och vi har åkt bort då. Vårt hus är liksom väldigt bra då man ska ha fest, så de har frågat om vi skulle kunna låna ut det och det är klart att vi vill!


Tyvärr var mannen jätteförkyld och ville helst ligga till sängs då detta skulle infalla, men med så många människor involverade gick ju inte det att ändra. Så, vi for och mannen fick käka piller medan jag körde bil.
Vi besökte Torpa slott , där mannen och hans far invigt en utställning
i vår, samt bidragit med åtskilliga foton, eftersom hans far är uppväxt på Torpa slott och hans farfar var kusk åt greven där.
Sedan bodde vi på hotell i Ulricehamn, vilket ju är en jättevacker och speciell stad. Nästa dag var vi på Loppis i Nitta och åt god mat på Viskan i Borås. Där var så fint med palmer överallt!


Väl hemma igen satt vi bara och flämtade i 30 graders värme! Nu är det lite svalare och 3 tvättmaskiner har redan gått med lakan från alla som sovit här.
Kram Ingela