Välkommen till min blogg!

Lite dagboksanteckningar...

Att följa andras fotspår gör inga nya och utan rädsla kan det inte finnas mod.

tisdag, juli 19, 2011

Våra sommarprojekt

Hej alla kära!

En sån här kanna hittade vi full med spindelväv i min svärfars förråd. Som 98-åring har han förmodligen slutat vattna sin trädgård...


Ja nu har vi hunnit med att bli "nästan-klara" med staketet på altanen och av resterna har vi tillverkat en spaljé till Flammentanz-rosorna.



Annars har vi varit hos mor i Karlstad i helgen och i går firade vi dotterns 26-års dag.
I trädgården har just Palmliljan börjat blomma. Jag har den på min bloggsida för den blommade för några år sedan med EN stängel. Idag blommar den med 6 stänglar!! Pampigt!


Nästa projekt som vi börjat på är ett staket runt tomten. Vi har nämligen fått reda på att det ska bli ytterligare lediga tomter innanför oss. Vi har ju liksom "ägt" skogen bredvid oss, men nu får vi nog börja tänka lite hur vi vill ha det mot kommande grannar.
Hoppas vädret blir lite mer stabilt nu, för regnet har verkligen vräkt ner i flera dar! Man vill ju kunna njuta av sin trädgård också.


Sommarkramar!/Ingela

3 kommentarer:

Inget nytt under solen sa...

Så fint ni har! Jätte-mysigt!
Häftigt med en palm!
Kram, Birgitta

Anonym sa...

Vilken fin palmlilja ni har.Räcket runt altanen var snyggt. Vad har ni använt för virke till den och vilken dimension ? Håller själv på med det sista på vår altan och har bara räcket kvar.Kul med lite tips:) /Ulrika

KLARA LAVENDEL sa...

Hej vad roligt att du gillade det!
Vi har kört med vanligt tryckimpregnerat virke 28 x 45 mm. Vi har ju överliggaren kvar att göra. På brädgården här finns bara rundade överliggare och vi kände att vi ville kunna gå ut på altanen med ett glas i handen och även kunna ställa ifrån oss det, så det blir förmodligen en kraftig planka som vi tycker kan passa bäst.