Välkommen till min blogg!

Lite dagboksanteckningar...

Att följa andras fotspår gör inga nya och utan rädsla kan det inte finnas mod.

lördag, januari 29, 2011

Livskvalitet

Hej!
Klockan är fem och det är inte mörkt!! Här är himlen ljusblå och röd, jättesnyggt! Jag har just städat och tvättat två maskiner och innan dess var sonen och jag ute på en rask promenad vid havet. Nu har jag tänt ett ljus som jag fick i julklapp av den andre sonen, ett riktigt spa-ljus som var i en fin plåtburk med lock. Vita tulpaner med vita björkgrenar istuckna har jag satt på soffbordet. På Sportify spelar jag Anna Ternheim, Shoreline och medan det sakta mörknar och himlen lyser röd längst borta vid havsbandet njuter jag ett kallt glas vitt vin och tänker på hur bra man har det.Sänder med lite inspiration som jag hittat eller tagit själv:)
Jag önskar alla en riktigt fin helg! Håll i miraklet "livet" som du fått att förvalta! Ta vara på tiden och varandra! Kram Ingela


torsdag, januari 27, 2011

Min dag

Hej alla kära!
Vad fort den här veckan gick då! Imorgon redan fredag! Vi har upptäckt att det var riktigt bra att vårt modem gick sönder, för det har förmodligen aldrig varit bra. Jag har ju inte varit inne på min blogg och skrivit så ofta heller, för det har varit så långsamt modem och alla bilder kom aldrig fram. Nu har det blivit hur lätt som helst och då blir det genast roligare.
Idag har jag och min kollega hunnit baka tekakor och göra Play-Do-deg innan vi öppnade vår Öppna Förskola. Då alla verkade ha kommit gjorde vi ett sagorum med sagotant och alla barn fick doppa sitt finger i en skål med glitter innan de fick komma in i rummet. Idag blev det Bockarna Bruse som spelades och sjöngs. Efter klockan 12.00 kommer alla små barn mellan 0 -12 månader, vi sjunger tillsammans och samtalar om olika erfarenheter och om att ha fått


barn. Imorgon åker vi 2 mil inåt landet för att ha Öppna förskolan där. Igår gick jag vidare och arbetade på Fritidshemmet. Om en timme ska jag åka på en informationsträff på BVC (barnavårdscentralen). Det blir mycket kontakt med barn i olika åldrar.:D
Ja, det är kanske inte så konstigt att tiden går fort! Kram på er! Ingela

tisdag, januari 25, 2011

Det vackra

Hej!
Idag har jag ringt Skatteverket, Boverket och ALMI. Det är väl snart det sista innan vårt handelsbolag går i graven. Värdshuset är rivet och tomten är såld. Nu är det bara en käck summa till Skatteverket i skatt som är kvar. Det känns, men man måste gå vidare.
Man får omge sig med sånt man älskar, tycker är vackert och som ger ny kraft. Ha en skön morgondag!

"Det vackra är mycket vackert, det lindrar och tröstar, och inspirerar, och väcker, och lyfter upp, och sviker aldrig".  
        Lord David Cecill

Kram Ingela

måndag, januari 24, 2011

Tänk vad bra vi har det!

Hej igen! Ja så var det en ny vecka igen! Jag har inte varit på internet på ett tag. Vi har fått fel på både modem och rauter. Just nu använder jag mig av mannens ögonsten, Iphonen! Därför har jag sysslat med sånt som inte kräver nåt "nät". Jag har plockat fram en hög med papper från min farfar. Han levde mellan 1893 - 1987. Då han fyllde 70 år fick han en skrivmaskin av sin fru och sina barn. Då bestämde han att han skulle skriva och berätta lite om sitt liv. Nu sitter jag och skriver rent detta. Vilket liv! Då han var liten bodde familjen med 9 barn i en liten timmerstuga på 16 m2. Den bestod av 3 sängar, en vagga, ett bord med stolar, ett matskåp, en diskbänk och en järnspis. Jag tror bestämt att vårt sovrum är 18 m2...
Han flyttade hemifrån då han var 13 år och jobbade med kolmilor, flottning, vägrallare. Jobb och plats att bo på bytte han nästan var tredje månad. Ja det finns hur mycket som helst att läsa om detta. Det här är kanske mest skoj för mig eftersom jag är så intresserad av sånt här.
Annars är jag inne i mitt nya röjar-liv. Det blir något varje vecka som jag gått och sett men inte orkat ta itu med. Min man undrar om vi flyttat då han tittar in i vår tvättstuga! Ja, kunde jag fixa den, då är inget omöjligt! Därför känns det som jag skulle kunna ta mig an nästan vad som helst nu! Det ÄR bra då man får fria passager, som det står i Fengshui-boken.
Ett gott råd mer är att köpa tulpaner, de utstrålar liv och bär ett budskap om att efter kall vinter kommer vår!


Kram Ingela

tisdag, januari 18, 2011

Tisdagens små händelser

Hej!
Jag tror jag kommit in i en riktig rensningsperiod. Nu är kylskåpet rensat och det nästan ekar därinne. Skafferilådan är dammsugen och alla gamla makaroner ligger i soptunnan. Min garderob kan stå i tur. Får man en sån där lust så har man liksom lättare att slänga det man inte använt på x antal månader, år.
Fick bryta mig in i mitt eget klädskåp på jobbet idag sedan jag låst in mina och kollegans kläder och mobiler och  då därefter insåg att även nyckeln till skåpet blev inlåst.


Nu är det dags att leta upp sängen. Vi hörs igen! Kram Ingela

söndag, januari 16, 2011

Glad Söndag!

Söndag och snart en ny vecka! Har skjutit på vår stryktvätt länge nog så i eftermiddag blev det av! Det känns ju underbart efteråt.
Varmgrader och duggregn gör ingen vinter. Nu börjar gräsmattan krypa fram! Det tycker jag är tråkigt, för än är det långt kvar till vår och sommar.
Jag försöker hitta inspirationskällor, för januari till mars tycker jag är svåra månader och i år får vi vänta ända till i slutet av april innan det blir påsk.
Fru Dysterkvist ska försöka skärpa sig;-) Vi har pratat om att börja måla inne på vårt sportlov, jag hoppas det blir verklighet.


Ska möta måndag morgon med ett leende! Kram Ingela

lördag, januari 15, 2011

Mera Fengshui i mitt hem

Ja så har man jobbat sin första vecka för i år. Har just nu en ny medarbetare och det känns roligt och inspirerande. Vädret kan inte bestämma sig längre. Hela december var konstant - 10 grader. Nu har vi regn och plusgrader som följs av kyla och resulterar i is banor. För första gången i mitt liv blev jag övertygad om att broddar är ett måste.
Hade inte tänkt ta bort julen så där på rätt tid i år. Jag gillade vår gran så mycket! Men faktiskt på rätta dagen och allt så kom plötsligt lusten och då var det ju bara att passa på. Lite kanske det berodde på att jag en längre tid sett en bedrövlig tvättstuga varje dag, men inte orkat ta tag i den röjningen. I onsdags tog jag ut varenda pryl från tvättstugan och slängde samt ställde rätt. Nu har jag rena bänkar och golv! Helt underbart! Förmodligen ville jag fortsätta rensa liksom. Jag tror det är bra med lite Fengshui!
Jag försökte hitta inspiration i vackra miljöer som jag gillar. Det är bra att ha lite förebilder att sträva efter!



Ha en fin helg! Kram Ingela

torsdag, januari 06, 2011

Ljusfreaks

Hej och ett Riktigt Gott Nytt År!!!
Skönt att även den här vintern är vit säger jag som bor i Halland! Det blir ljusare och lättare att se på tillvaron. Sedan kanske många klagar på snöskottning, men jag tycker ändå det överväger regn, mörker och blåst.
Det har varit ett fantastiskt skönt jullov i år. Eftersom jag och min man jobbar inom skolverksamheten har vi varit lediga tillsammans och börjar inte förrän på måndag igen. Det var lite välbehövligt med den här ledigheten kännner jag. Jag fick halsfluss strax innan vi åkte till Norrland på min pappas begravning. Efter detta skulle jag ha 4 julfester så jag var rätt slut då äntligen lovet kom!
Nytt år och nya föresatser. Mannen och jag har börjat se om vårt intag av vettig mat och hur vi kan få lite mer rörelse på vår lekamen;-)
Jag måste säga att jag gillar jultiden! Vi tänder massor av levande ljus, granen gnistrar och brasan brinner. Vi sitter och njuter, dricker lite glögg eller ett glas vin och bara trivs. Jag räknade nyss alla ljus...hm,...det var 30 kronljus och ca 15 lyktor och värmeljus...och en brasa...hoppas vi inte är helt onormala ;-D



Kram Ingela