Välkommen till min blogg!

Lite dagboksanteckningar...

Att följa andras fotspår gör inga nya och utan rädsla kan det inte finnas mod.

tisdag, maj 26, 2009

Ständigt nya händelser!


Hej igen! Nu har busslasterna börjat komma! Mycket jobb för en ganska liten peng, men det är mängden som räknas. På fredag kommer det nytt vernissage och en ny musikkväll! Det ska bli kul! Vi har gått igenom frysen för på fredag ska vi ha plats för ca 60 kilo kött. Annars börjar det närma sig med årets första bröllop! De ska gifta sig i Värdshusets trädgård och Per, min man ska spela gitarr under vigseln. Hanna med bror och 2 kompisar underhåller efter middagen, så jag har fått kalla in vänner som kan hjälpa mig att servera.


Men visst går det lite väl fort med det gröna?! Syrenerna är ju nästan på väg att säja hejdå! Dom ska man ju ha vid skolavslutningen. Kanske inte en verklighet än enligt Lantlif som jag i alla fall läste om den 18 maj. I norr går det lite långsammare kanske. Man vill ju gärna njuta lääänge av den här vackra tiden!


Nu ringde någon och ville äta Mors Dagsmiddag! Ja det kanske det blir då...ha det bra.

fredag, maj 22, 2009

Min nya fina klänning


Hej! Jag var på stan häromdagen och råkade få syn på en sån fin klänning! Jag provade den och gick ut ur affären, men då jag gjort mina ärenden hade jag nog värkt färdigt på det. Jag gick in och köpte den och var faktiskt ännu gladare då den hängde här hemma och jag märker att jag öppnar garderoben och tar ut den ibland bara för att titta lite på den. Hoppas det blir så varmt snart att man kan få ha den! Trevlig Helg alla! Kram Ingela

onsdag, maj 20, 2009

Matmässa och ny upptäckt: jag har en maskrosträdgård








Hej kära vänner! Nu har jag varit ute i trädgården och försökt göra mig hörd. Maskrosorna har definitivt tagit överhanden. Och mycket annat har tagit min trädgård i besittning. Jag hade tänkt flytta en del plantor till nåt annat ställe, men plötsligt är de bara där, helt uppvuxna och ser inte ut att vilja byta plats. Jag har ont i axlar och armar av allt dragande och hackande för att få lite koll på läget.




Igår var Hanna och jag till Interfood, matmässa på Svenska Mässan i Göteborg. Vi gick därifrån som runda bollar. Inte kul när man kämpar med vikten:)) Det var dock kul att inspireras och träffa folk att prata med. Vi såg en härlig stol som hade varit fräck att ha på altanen! Efteråt åkte vi till Kungsbacka där Hanna skulle ha gympapass. Hon hade Afrodance så det gick jag också på då. Sedan skulle hon sköta receptionen, så ville jag hem med bil var det bara att försöka hitta på nåt under tiden. Det blev 1 timmes skivstång... på mina redan onda axlar...men dottern säger att det inte kan skada att jag tränar en och annan muskel. Skulle bara inte vara så långt i mellan varje gång:))




Idag har vi handlat frukostmat till helgens rumsgäster och ätit sushi till lunch. Konstrundan börjar imorgon. Ha det så bra! Kram Ingela

söndag, maj 17, 2009

Idag tänker vi på Norge!


NY vecka väntar!

Men först ett STORT GRATTIS till NORGE på 17 maj och till sångvinsten igår! Själv är jag just nu i avsaknad av en TV så jag har inget sett av detta. Jag var i Bergen för exakt 10 år sedan och fick vara med om 17 maj. Det var en fin upplevelse!

Den här veckan väntar bara rumsbokningar med frukostbuffé. På tisdag ska Hanna och jag åka till Svenska Mässan på Interfood, en matmässa. Det ska bli kul att få lite inspiration inför sommaren! Ha en vacker ny vecka alla kära!

Ingela

torsdag, maj 14, 2009

Ny säsong!







Hej! Snart helg igen! Har hunnit med en dagskonferens och på söndag blir det middag för ca 40 personer.



Det känns kul att börja en ny säsong. Musikkvällarna har hittills varit jättelyckade.
Vi har också uppdaterat hemsidan, vilket känns riktigt skoj. Förberedelser för bröllop och musikkvällar görs samt nya vernissage. börjar ta form. Busslasterna börjar komma sista veckan i maj och bokningar av rum kommer att oftare.



Jag önskar alla en riktigt skön helg! Kram Ingela

söndag, maj 10, 2009

Pärlor av oskattbart värde!


Söndag! Puh, vilken vecka! Hur ska detta gå då vi ska ha öppet för allmänheten varje dag?! Hanna är som tur är kvick som en vessla och kan fixa så allt på buffén ser hur tjusigt ut som helst, och dessutom sjunger hon också så himla bra! Vilken tillgång man har! Tack min kära dotter! Ja, jag ska berömma fler kvinnor i min närhet. Min ena sons sambo är också en pärla. Förra helgen hade vi ett stort kalas där Hanna sjöng och sönerna spelade och jag fick ta hjälp av Sandra, som pärlan heter. Allt gick perfekt till vi kom till desserten och festföremålet bad att jag skulle hämta en av presenterna, en stor, fin tårta, som han hade fått. Där nere i kylrummet hände det som bara inte får hända - jag tappade tårtan! Typ upp och ner...Sandra kom ner och efter att ha sett eländet, sa hon: jaha, jag går upp och säger att jag tappat den! Själv insåg jag att jag hade förflyttat mig omedvetet till den djupaste, mörkaste hörnan i vår spindelrika källare och önskade att golvet kunde öppna sig och låta mig få försvinna. Ja allt gick förhållandevis bra och gästen har fått ett presentkort, men i den där hemska situationen stod min hjärna fullständigt still - då är det helt underbart att jag begåvats med en sån underbar medlem i vår familj! Tack kära Sandra!

måndag, maj 04, 2009







Oj oj oj, vad länge sedan jag hade tid att skriva! Ja, nu har det dragit igång! Vi har jobbat ca 20 timmar varje dag?! eller dygn de sista dagarna. Vi har haft 2 musikkvällar redan och det har kommit riktigt mycket folk. Hanna och bröderna har redan hunnit spela två gånger. Vi har haft att göra! En födelsedag med övernattningar har vi också hunnit med. Konstutställningen har också varit välbesökt. Imorgon kommer ca 50 stavgångare från Falkenberg och ska ha lunch här. Efter detta har vi en konferens i 3 dagar och sedan har vi buffé och en frukost för ca 25 personer. Det ser helt okej ut då man skriver de tillfällena, men det är rätt mycket runt omkring. Matleveransen kommer och vi får sjuttielva kartonger som måste köras till tippen, rummen ska städas och bäddas, lakan, handdukar, dukar ska tvättas och manglas. Sallader och efterrätter göras. Nya beställningar av mat, fakturor skrivas, golv torkas, bord och stolar bäras korsan och tvärsan beroende på vad som ska vara denna dag, le och se glad ut till alla kunder, affischer ska upp så att vi syns, dela gärna ut i brevlådor, kolla var man kan låna projektor, bergsprängare och TV till konferens, svara i telefon och på mail på alla möjliga frågor om folks olika önskningar. Så har vi det just nu och där emellan ringer vikariepoolen och undrar om man kan jobba...neej...jag har nog lite annat att göra nu. Är det sommar förresten? Det har känts så då vi målade trädgårdsmöblerna till Värdshuset. Denna veckan blir dock lite mindre varm tror jag. Men det gör inget för vi har lite för mycket att göra inomhus. Kramkram från Ingela