Välkommen till min blogg!

Lite dagboksanteckningar...

Att följa andras fotspår gör inga nya och utan rädsla kan det inte finnas mod.

tisdag, december 30, 2008

GOTT NYTT ÅR!




Så är det snart årets sista dag. Det känns alltid så dramatiskt och jag brukar instinktivt undvika "Ring klocka ring..."


MEN...ett NYTT ÅR kan innebära att nya drömmar uppfylls, att man startar det där nya man tänkt men inte sett när det ska bli av. Nu är det ett nytt år med nya möjligheter. Våga prova nya vägar, ge inte upp på drömmar, gör det du tror på och ta hand om dig själv för det är du värd!


Så: ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!!

söndag, december 28, 2008

Forskardag och Thailandshälsningar



Förutom att ha tagit en frisk promenad med dottern och handlat lite annan mat än julmat, så har jag suttit och jobbat med släktforskningen idag. Ja, jag började dagen med att tända en brasa och äta frukost och så la jag på en fin röd duk som jag fick i julklapp av mamma.


Det kom också ett sms att sonen i Thailand producerat 2 reklamfilmer för TV-bolaget på ön där de varit den sista tiden och att de nu skulle bege sig till den stora staden Bangkok. De tänkte fira nyåret där och invänta de som tänkt komma ner och hälsa på dem.


lördag, december 27, 2008

Julfirande på Vallersviks Värdshus




Nu har vi sagt hejdå till alla som hälsat på oss under jul. Vi firade julen på Värdshuset först. De som skulle sova över fick sina rum och sedan åt vi och sjöng lite. Det var riktigt mysigt. Senare på kvällen gick vi hem till oss och hade lite rolig julklappsutdelning. Alla hade köpt något för 50 kr och så fick man ett nummer och sen fick man välja sin julklapp. Det blev lite byteshandel innan alla till slut hade fått sitt paket. Idag for även äldste sonen hem till Göteborg. Själv har jag inte gjort många knop efter detta. Jag satte mig att se TV, vilket inte är något som sker varje dag! Körslaget har jag dock lite svårt att slita mig ifrån, för sjunga kör är så vansinnigt roligt tycker jag själv!


Nu är det vad vi gör resten av dagarna... jag kollade upp fjällhotell...de flesta räknar med att man kommer med hela kittet (skidor,etc) och då vill man bli där en massa nätter. Vi tänkte ju bara titta på snön och sedan dra vidare. Nåja, just nu är vi trötta efter helgen. Satt uppe till 03.00 och sjöng Beatles-låtar med sonen, och så är jag så knasigt konstruerad att jag ändå vaknar tidigt! Klart man är trött! ...Jag skulle behöva en kamera också...har ingen bild på Värdshuset då det är vinter. Havet är dock olika varje dag och det är en otroligt vacker arbetsplats!


tisdag, december 23, 2008


GOD JUL!


Så får jag önska alla en riktigt god jul!


Jag har varit med mannen och städat Värdshuset samt lagat julmat där. På juldagen kommer alla hit och då gör vi fest på Värdshuset och låter gästerna sova i rummen.

Snö...eller söderhavsö...


Julgranen är inköpt! Mannen och jag var till bonden i Stråvalla och köpte den enda vettiga som var kvar. :) Jag har just klätt den. Det blev bara silverkulor i år.

Har pratat med sonen i Thailand. De hade varit till Kambodja för att förnya sitt uppehållstillstånd. De har fått olika uppdrag att filma nu. Det är typ reklamfilmer för olika event som händer på ön.

Man kastas mellan en önskan om att få se snö och att få njuta på en söderhavsö!

söndag, december 21, 2008

Tankar inför julen...


Idag satt vi och pratade om snö. Jag såg på Ernsts jul på TV igår. Jag sa, varför inte åka och se lite snö i jul?! Här är ju bara regn och blåst. Så, nu får vi se vad vi hittar på efter jul! Kanske vi gör som vi gjorde en sommar, packar det nödvändigaste och bara far. När klockan var 22.00 satt vi på hotell i Funäsdalen då! Ja, vi får väl se hur vi känner det när annandag jul varit och vår släkt åkt. I morgon ska vi köpa gran och mat inför julen. Vi ska göra lite julmat och åka till mannens far på julafton. Sen åker vi hem och tittar på Kalle Anka och mannen ska uppfylla någons önskan om att få en jultomte. På juldagen kommer sedan barn, föräldrar och bror med familj. De får bo på Värdshuset och vi äter nog maten där också. Sen kan vi gå hem till oss, tända brasan och sitta och prata, dricka glögg och bara må gott.

fredag, december 19, 2008

Julen är här...


Nu är jag klar med julstädning och jag har t o m slagit in mina julklappar! Åh, vad skönt det känns! Om en liten stund kommer mannen hem med min äldste son. Vi ska äta räkor och dricka vin. Alla ljus ät tända och korgstolarna är från och med nu vita! Lite till fick en dusch av den vita sprayen.:) Hyacinterna satte jag i en sockerkaksform och hämtade sand nere vid havet och la runt omkring. Över detta lade jag sedan grön mossa, och hängde en zinkplåt som det stod Merry Christmas på, i kanten på formen.

Nu ska räkorna fram!

torsdag, december 18, 2008

Julstök


Idag har jag städat både ute och inne. Det var på tiden att jag hann ut i trädgården också. Synd bara att det blir så fort mörkt! Jag hann ta granris, enkvistar och mossa i alla fall. Sedan började jag på projektet att måla korgstolar vita. Hm, den sprayburken räckte inte långt...och så var jag ute med stolen...tänkte få ner den i källaren och stå där, men korgstolar är rätt omfattande i omkrets. Den gick inte in genom dörren, så jag stod ute...och det började smådugga...ja, då baxade jag in den i tvättstugan, men först halkade jag på alla brädhögar som värsta Pettsson och fick den usla stolen över mig. Just nu står den halvmålad i vardagsrummet tillsammans med den omålade, vilket i och för sig var bra att se. Det kommer att bli jättebra då de båda blir vita! Men minst 3 burkar till blir jag nog tvingen att köpa! De gamla fina spetslakanen som jag köpte igår har jag lagt under min linneduk så man ser den fina spetsen på sidorna. På bordet satte jag en julros. Två vita amaryllis står i fönstret och imorgon ska jag arrangera hyacinterna tillsammans med grön mossa som jag plockat. Nu tar jag kväll.

onsdag, december 17, 2008

Julhandel i Göteborg




Hej! Nu har jag varit i Göteborg hela dagen! Lite bankbesök tog upp min tid, men annars gick jag i affärer och åt lunch med äldste sonen. Det finns onekligen en hel del att titta på!


Jag köpte en ensam, vit julbock på Bolagret. Han var på rea stackarn så han skulle behöva bättras på både här och där. Sedan gick jag till Stadsmissionens secondhand-butik och fyndade gamla spetslakan - hur fina som helst!! Ja sedan kom jag till Balders Hage och där köpte jag...en hel del! Så mycket fint och inte heller särskilt dyrt! Några julklappar hann jag också med, men blommor åkte jag hem och handlade, för de var dubbelt så dyra i den stora staden. Jag skulle vilja handla små duniga änglavingar till granen men vi får se vad som hinns med. Jag borde handlat mat också, men ack så tråkigt!

tisdag, december 16, 2008

Sista jobbaredan!


Igår skrev jag "bara en jultallrik till stavgångarna" kvar. Det trodde jag var det enklaste vi hade! De hade sagt att de nog inte kunde bli fler än 25 st, så jag gjorde jultallrik till så många som det brukar vara - 20 personer högst! Det skulle börja 12.00. Hanna och jag hade varit ute och köpt en back julmust och en stor blomsterkorg till vår kock med en önskan om god jul. Då vi kom till Värdshuset insåg vi att inga ägg fanns så jag begav mig ut och handlade ägg och stenbitsrom. Då jag kom tillbaka hade gästerna redan anlänt ( en halvtimme före bestämd tid). De såg rätt många ut så vi frågade hur många de var. Efter lite räknande kom man fram till att de nog var 34 stycken! detta hade inte varit nåt problem under alla dagar i december, men nu, sista dagen, hade vi ju inte velat köpa in en massa onödig julmat som ingen sen kunde äta upp. Jag fick på med kappan igen medan Hanna dirigerade alla mot glöggbordet. Upp till fiskbilen på torget for jag som en pil och fick snabbt med mig tre sorters sillar och lovade komma tillbaka senare för betalning. Allt gick ju bra, men man blir lite lagom kallsvettig då man märker att man kalkulerat helt fel. Det är nåt jag verkligen märkt i det här jobbet - man kan aldrig veta! Då man slår på stort kommer ingen, då man inte tror det kommer nån så står där en jättedrös! Spänning är livets krydda!

Vi hann med lite inventering av alla kylskåp innan vi bestämde oss för att gå hem. Alla julkort är skickade!

måndag, december 15, 2008


Så var alla julbord avklarade! Vi har bara en jultallrik för stavgångarna i morgon. Hanna tog kort på allt igår, så vi har nåt att minnas då sommaren kommer!

Det är alltid lika roligt att under städningen på kvällen kika in på toaletterna och se vilken variant handdukarna fått idag! Det kan vara att hänga dem "på tork" På alla 2 tavlor som finns där eller att hänga dem på toalettens enda krok (efter 30 besök ser det rätt roligt ut)! Korgen som de ska ligga i har inte alla förstått än så vi får kanske skriva lite anvisningar om vi inte vill ha oss ett gott skratt om detta framöver!

Nu ska jag börja städa och skriva julkort!

lördag, december 13, 2008




Luciadag!


Jag har övat 2 tisdagar med traktens 8 - 12-åringar (ca 10 stycken) för att jag hade bestämt mig för att lördagen den 13 december då vi har julbord ska vi också ha ett Luciatåg.


Tänk, vad bra det blev!!! Jag frågade grannbarnen och sen kom det lite fler barn och så tränade vi på ca 8 låtar. De skötte allt perfekt! Mannen har åkt till Borås för att hjälpa sin dotter att flytta. Han kommer hem imorgon. Dottern skickade fint kort på sin gran. Strax därpå kom ett nytt sms - "Jag glömde ljusen, mamma!"


Granen på Värdshuset börjar se lite ut som "Är det inte över snart nu?" Suck, och egentligen har det ju inte knappt börjat! Fast på Värdshuset har vi nu haft jul sen 1:a advent. Jag måste få någon som kan hjälpa mig att ta kort på allt innan det är över med julen där!


Sonen i Thailand skypade och sa att han fått uppdrag att göra reklamfilmer för olika turistattraktioner på den ö de nu är på. Roligt att de får användning av de grejor de släpat med sig. Äldste sonen ringde från Stockholm och berättade att hans webb-byrå blivit bäst i Sverige igen! Jätteroligt! Många kuliga saker:)


Nu ska jag ta mig en skinkmacka och ett glas vin. Skål för denna dag!

fredag, december 12, 2008




Igår blev det 14 timmar jobb. Det är alltid tufft att ha konferenser! Allt ska gärna vara lite extra bra och det är ständig passning och många kaffepauser. Det var kul att de ville ha julbord på kvällen. Vår idé om att inte ha Torky på toaletterna är väl inte genialisk då det är mycket folk och som dessutom stannar i två dar! Jag får tvätta handdukar varje kväll :) Vi köpte ju små, typ tvättlappar i frotté som vi rullar och lägger i en liten korg och varje gång en gäst tvättar sig så tar man en sådan liten handduk och slänger den i en annan korg då den är använd. Så - Tvätt blir det! Men det ser väldigt mycket mer trevligt ut så just nu kostar vi på våra gäster detta. Gästerna for 14.00 och vi städade 12 rum efter detta. Nu är jag inte särskilt verksam. Min dotter och jag sa att vi brukar längta och tycka det tar lång tid innan det är jul. I år känns det som vi hamnat på ett tåg och utanför ser vi hur det blir jul och vi hinner inte kliva av! Men på tisdag har vi sista jultallriken, sen kan vi förhoppningsvis börja titta hur vi har det hos oss själva!

torsdag, december 11, 2008


Hej! Nu har det gått några dagar sedan jag sist skrev. Vi har hunnit med lite mer julbord och imorgon ska vi ha konferens. Hanna och jag har bäddat sängar och ordnat konferensrummet efter gästernas önskemål. I sista stund kom vi ihåg att vi måste beställa bröd från bageriet! Hanna gjorde några timmar på vårt "gamla" jobb innan vi drog igång med detta. Jag passade på att inhandla varor och besöka revisor. Klockan hann ändå bli 20.00 innan jag hann äta lunch, om man inte räknar diverse konferensgodis och annat smått och gått som jag lyckades livnära mig på tills jag kom hem! Har sett på lite Nobelmiddag och önskat mig en fjärdedel av allt folket...på mina julbord etc. Ja, ja vad är väl en bal på slottet...

lördag, december 06, 2008




Idag var det hårt att gå upp. Jag kom hem 02.00 och somnade inte på en gång. På morgonen var jag tvungen att åka till Hembageriet och hämta beställt bröd, städa efter gårdagen, flytta bord och förbereda lunch för 20 konfirmander. Nu är jag hemma och klockan är 19.00. Imorgon är det frukost och lunch samt fika för konfirmanderna och ett julbord för ca 20 gäster. Julbordet igår kväll gick jättebra men vi kunde gott varit minst 2 till som jobbade! Hanna och jag fick slita rätt rejält! Då det var skolans alla lärare som hade festen var det mycket sång och roliga uppträdanden och även dans lite senare. Alla tyckte vi hade gjort så fint opch mysigt, och ville varmt rekommendera oss. Hoppas de gör det :-)


Nu ska jag vila medan tvättmaskinen snurrar. Usch, vad det låter värre då allt man gör kommer ut i bokstäver!

fredag, december 05, 2008




Så har man haft jultallrik för x antal personer och fredagkvällen blir det julbord för 75 stycken. Alla tycker att det är mysigt hos oss, så jag hoppas det kan sprida sig så att vi får hit lite fler efter nyår! Jag hade mannen till att ta kort, men då vi skulle titta på korten var de alldeles skakiga! Men jag måste få lite myspyskort som man kan kika på när julen är över. Min man och jag har suttit och pratat i soffan sen jag kom hem strax efter 22.00. Det är alltid skönt att diskutera dagens händelser och hjälpas åt att mobilisera inför morgondagen. Nu ska jag gå och sova och hoppas på en god natts sömn så att jag kan orka med tuff morgondag!

onsdag, december 03, 2008


Hej!

Nu kommer snart en ny helg! 2:a advent! Vad händer egentligen! Tiden springer iväg och jag försöker hålla i och följa med, men det är inte lätt då man har hur mycket som helst på Värdshuset och ändå vill ha "fridfull jul" hemma.

Jag beställer mat från leverantör, vin och öl från leverantör, dammsuger, torkar golv, flyttar bord för varje konstellation av sällskap, tvättar dukar och sängkläder, svarar i telefon, besöker revisor, kollar mail, skriver fakturor, lagar mat och kalkulerar samt sover så där på nätterna, men annars är det bra!

Ska försöka få ihop släkten så vi kan fira en jul tillsammans här.

måndag, december 01, 2008


Första Advent!

Jag sov till 10.30! Det har jag inte gjort på år och dar! Jag var så trött av allt vi jobbat. Idag har vi varit till Kvarnbyn och tittat på mannens dotters alster. Det var julmarknad i hela Kvarnbyn och man kunde gå omkring och titta på fina saker. Riktig julstämning! Sedan var vi till äldsta sonen i Gbg och hälsade på.

Jag ska hämta mina tjocka blockljus på Värdshuset och göra lite jul med dem, men jag hann inte idag. Det var ändå en fin dag som man kan minnas!